8 Mayıs 2015 Cuma

HÜRRİYET, 11.06.2004 - Yalçın BAYER, Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Av. Fethi BOLAYIR


Yalçın BAYER
AP seçiminde Türklere oy ver
   
ybayer@hurriyet.com.tr
AB üyesi 25 ülkede, Avrupa Parlamentosu’na seçilecek 732 üyenin belirlenmesi için 350 bin seçmen dünden itibaren sandık başına gitmeye başladı.
13 Haziran’a kadar sürecek seçimlerde çok farklı renkler ve siyasi bakış açılarını temsil eden partiler ve adaylar var.
Almanya’da toplam 63 milyon 600 bin kayıtlı seçmen 24 parti arasında tercihini kullanacak. Avrupa’da; Almanya başta olmak üzere 8 ülkeden 30’a yakın Türk kökenli aday bulunuyor.Almanya’da yarışa giren adaylardan Vural Öger (SPD), Ozan Ceyhun (SPD) ve Cem Özdemir’in (Yeşiller) parlamentoya girmesi muhtemel isimler olarak görülüyor.
Ancak, Türklerin parlamentoya girmemesi için bazı çevrelerin Türk ve İslam düşmanlığı yapması dikkat çekiyor. Özellikle aşırı sağcı ve Nazi yanlısı partiler bu konudaki kampanyaya önderlik ediyor.
Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Faruk Şen, Türk seçmenlerin yalnızca %44’ünün AP seçimlerinde oy kullanmayı düşündüğünü, %12’sinin oy kullanmayacağını, geri kalan %44’ün ise kararsız olduğunu belirterek, seçimlerde oy kullanacak olan Türk kökenli seçmen oranının mutlaka yukarı çekilmesi gerektiğini söylüyor.
AB sınırları içinde 3.8 milyon Türk göçmen yaşıyor; bunun 1.3 milyonu AB pasaportu taşıyor. Bunların 900 bini seçmen niteliğinde.
TÜRK DÜŞMANLIĞI
Fransa’
nın Alsace bölgesindeki Strasbourg’da Türkiye’nin AB’ye girişine karşı yayınlanan bildiride şöyle deniliyor:
‘Biz Avrupa’nın coğrafi ve kültürel sınırlarına riayet edilmesi taraftarıyız. Avrupa,kimliğini ve gücünü korumak için Avrupalı olarak kalmalıdır. Türkiye Avrupa’ya yakın büyük bir ülkedir. Ama Türkiye, Avrupa’da değildir. İslami bir güç olan Türkiye’yiAvrupa’ya entegre etmek çok ciddi politik, ekonomik ve demografik sonuçlar doğuracaktır. 68 milyon Müslüman, Avrupa’nın her köşesinde özgürce yerleşme hakkına sahip olacaktır. Alsace, Türklerin favori güzergahlarından biri olacaktır ki, bugün zaten Türkler bölgemizdeki en önemli büyük yabancı topluluktur. TürklerinAB’ye girmesi Alsace’a vurulmuş kötü bir darbe olacaktır.’
Buna karşılık Fransa’da ‘Fransız Türk gençliği’ imzalı bildiride, Türkiye’nin AB’ye girmemesi için bazı partilerin ‘hayır’ kampanyası yürüttüklerine dikkat çekilerek,Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğu, bu nedenle sandık başına gidilmesi isteniyor.
‘Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler kışlamız, inananlar askerlerimizdir.’
Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye’de çoğunluğu temsil eden İslami parti AKP’nin lideri.
Ziya Gökalp’ten alıntı.

Görüşler
BİR yazar olarak göreviniz halk arasında kin ve nefreti değil; barış ve kardeşliği teşvik etmek olmalıdır. Bu ülkede on binlerce insan Kürt halkının ve Kürtlüğün inkarından dolayı öldü. Gün ölen insanlara yenilerin eklenmesine neden olma günü değil, ölümleri durdurma günüdür.
Zeyni KARTAL
1895 
yılında Bosna Hersek’ten İstanbul’a gelmiş bir ailenin torunuyum. 2004’ten sonra azınlık olarak mı yaşayacağım?
Bunu kabul etmem mümkün değil.
Dr. Ömer Hersek-KARTAL
DEP’
liler serbest bırakıldı; adalet sisteminin özgür iradesi ile değil; devletimize baskılarla gerçekleşti. Başbakan Erdoğan’ı da hüküm giydiği halde aklayıp paklayıp başbakan yaptıran güçlerin karşısındaki aczimiz devletime olan saygımı yitirmeme sebep olmuştur. Devletimizin zayıf, her türlü baskılara karşı korumasız olduğunu düşünüyorum.
Yıldırım TUNA
Mimar-ANKARA


TÜRKİYE 
ulusal bir devlettir. Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserimdir’ dediği üniter yapının alt kültür ve kimlik adı altında AB istiyor diye parçalanmasına ortam hazırlamanın, ulusal birlik ve beraberliğimize hayır getirmeyeceğine, vatanın bağrına saplanmış bir hançer olduğuna inanıyoruz.
Bu hançerin, halkımız arasında birlik ve bütünlük dokusunu parçalayacağı endişesini taşıyoruz. Din bezirganlarının yarattığı kaosa bir de dil bezirganlarının yaratmak istedikleri kaos eklenmesin. Korkarız yakın zamanda AB istiyor diye Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu tartışma konusu haline haline getirilmez.
Toplumsal Düşünce Derneği Başkanı Av. Fethi Bolayır

Dikkat müdür bey
ANKARA 
Bayındırlık İl Müdür Neşet Özdemir Bey’e, bir bakanlık mensubu soruyor:
Biliyorsunuz, Akif Sapmaz görevden alınarak yerine getirildiniz; daha Yüksek Fen Kurulu üyesi oldunuz. Yerinize ise Başmüfettiş Rafet Avcı geldi; ancak geçen şubat ayında yeniden bu göreve atandınız. Hasan Ata da AKP iktidara gelince 2003’ün başında müdür muavini oldu; ama mahkeme kararıyla Mehmet Öztürk yeniden göreve döndü; nedense odasında oturtulmadı. Hasan Ata odayı işgal etmeye devam ediyor; iki sekreteri, 3 telefonu var. Nedense imza hariç her türlü yetkiyi kullanabiliyor. İl Müdürü Özdemir, Bakan Zeki Ergezen’in Bitlis’ten yakını... Peki neden düz bir mühendis (Mak. Müh.) olan Hasan Ata’ya bu kadar ‘yetki’ veriyorsunuz? Veya Ata bu gücü kimden alıyor? Ne gibi becerileri var, yoksa özverili bir kişi midir? İlginç iddialar karşınızda rahatsızlık duymuyor musunuz?
GÜNÜN SÖZÜ
‘LAİK olmadan bir Müslüman ülkenin demokratik olması bizce mümkün değil... EğerOrtadoğu’ya demokrasi gelecekse, önce laiklik gelmelidir.’
(CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen)
Biliyor musunuz?
BASK Genel Başkanı Resul Akay’ın, PTT çalışanlarının Kefalet Sandığı’ndaki 227 trilyon tutarındaki birikimlerinin PTT ve Hazine’ye devredilmesini protesto için bir imza kampanyası açtıklarını ve gerekirse yargıya gideceklerini açıkladığını... AKP İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun, 50 kişilik il yönetiminden yürütme kurulunu oluşturan 11 il başkan yardımcısını görevden düşürdüğünü, yeni bir kurul oluşturmak üzere çalışmalar yaptığını... Sanatçı Yavuz Bingöl’ün Kars’ta bir kız öğrenci yurdu inşa ettireceğini...

MESAJ PANOSU
İSTANBUL Yüzme İhtisas Kulübü (İYİK) bugün Ortaköy’deki binasında 18.30-20.30 arasında vereceği kokteyl ile yaz sezonunun açılışını yapıyor. (www.iyik.org.tr)
İNÖNÜ döneminde ‘Ortanın solu’, ‘Toprak Reformu’ ve ‘Halk Sektörü’ gibi gibi yeni kavramları kamuoyuna tanıtan Dr. Suphi Baykam’ın fırtınalı yaşamını anlatan Alptekin Gündüz’ün ‘En Sevdiği Güneşti’ kitabının tanıtımı için Bedri Baykam’ın resim sergisiOrtaköy Kültür Merkezi’nde bugün 18.00’de açılıyor. (0212-236 58 02)
BAĞDAT Caddesi’nde taksi şoförünün ölümüne üzüldük. Allah rahmet eylesin. Ama olayın bir başka boyutu da var; bunu aylar evvel www.iem.gov.tr’ye yazmıştım. Taksi şoförleri Bağdat Caddesi’ni parsellemişler sanki, her ışıkta 3-5 taksi var. Bağdat Caddesi parkedilip araba temizlenecek yer midir?
Harun R.ÖNER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder